Ohjeet

Löytöeläinkoti

Soita 040 753 1917
Vastaamme puhelimeen mahdollisuuksien mukaan ma-su klo 6-22.
Jos emme vastaa, lähetä asiaasi koskeva tekstiviesti tai jätä viesti vastaajaan. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Jos olet löytänyt lemmikin

Löydettyäsi lemmikkieläimen, tarkista onko sillä pantaa tai valjaita, joissa olisi omistajan yhteystiedot.  Tarkkaile näkyykö eläimen omistajaa lähistöllä. Jos omistajaa ei näy, voit kysellä lähistöltä onko koira/kissa naapurustosta.

Jos ei kukaan tunnista eläintä, ole yhteydessä löytöeläinkotiin ja kysy, onko siellä tiedossa katoamisilmoitusta eläimestä, joka vastaisi tuntomerkkejä. Vaihtoehtoisesti löytöeläinkodilla voi olla jo tieto lemmikkinsä kadottaneesta, joten eläintä ei tarvitse kierrättää turhaan löytöeläinkodin kautta.

Löytöeläinkoti antaa tarvittaessa myös jatko-ohjeita kiinniottamisen, kuljetuksen ja omistajan etsinnän osalta. Mikäli on yö tai muu vastaava tilanne, eläin olisi mahdollisuuksien mukaan hyvä säilyttää seuraavaan aamuun itsellä. Koirien katoamisilmoituksia voi kysellä hätätapauksessa myös numerosta 112.

Jos olet kadottanut lemmikkisi

Mikäli lemmikkisi on kadonnut, voit soittaa tai lähettää meille tekstiviestillä tai sähköpostilla tiedot
- katoamispaikka ja –aika
- sukupuoli
- rotu / tuntomerkit
- omistajan yhteystiedot
- mahdollisesti lemmikin valokuva.

Erittäin hyvät ohjeet koirien ja kissojen katoamistapauksessa löytyvät Karkurit. fi –sivuilta. Sivuilta löytyy myös muiden eläinten etsintäohjeita.

Koirille etsintäohjeet

Kissoille etsintäohjeet

Pyydämme ilmoittamaan, mikäli lemmikki löytää kotiin.


Luonnonvaraisten eläinten hätätapauksessa ota yhteyttä Keski-Suomen alueella Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liiton vapaaehtoisiin eläinsuojeluneuvojiin

Pia Hokkanen
045 127 0148
hokkanen.pia(at)gmail.com

Mari Koskivaara
040 719 3880
mari.kos(at)netti.fi.